Kuchnia francuska

pobrane-21Francja jest bardzo pięknym krajem, który niejeden z Czytelników chciałby zwiedzić i zobaczyć. O ile jednak sama Francja budzi zachwyt i zainteresowanie, o tyle kuchnia francuska skutecznie odstrasza Europejczyków. Głównie jednak z powodu niedoinformowania- bo większość ludzi kojarzy kuchnię francuską wyłącznie z żabimi udkami. Odważni, którzy zakosztowali tej specjalności twierdzą, że są one pyszną przekąską, jednak zdecydowana większość twierdzi, że nie włożyłaby tego do ust. Nie mniej jednak, trzeba wyraźnie zaznaczyć, że kuchnia francuska nie ogranicza się wyłącznie do żabich udek. Można bez obaw wybrać się do francuskiej restauracji i dobrze zjeść, bez dodatków różnych części ciała niezbyt przyjemnych zwierząt.

Francuzi są przede wszystkim mistrzami i smakoszami wina. Wino towarzyszy każdemu spożywanemu posiłkowi, i trzeba przyznać, że wina francuskie są naprawdę luksusowymi i wybornymi specyfikami. Wspominając jednak o kuchni francuskiej nie sposób pominąć słodkości. We francuskim menu znajdzie się cały szereg ciast i słodkich bagietek, które cieszą się uznaniem na całym świecie. Warto także wspomnieć o licznych egzotycznych i słodkich owocach, które także można znaleźć we francuskim menu.

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>