Potrawy pieczone

f-broil-king-kosz-do-pieczenia-duzych-kawalkow-miesa-50412Potrawy pieczone nie tylko są dużo zdrowsze od smażonych, ale również zachowują swoje wartości spożywcze. Dlatego tez warto użyć foli do pieczenia, dzięki której potrawy zachowają swój smak, ponieważ mięso piecze się wyłącznie własnym sosie i wytopionym tłuszczu, nie wymaga również dodawania innych płynów, czy dużej ilości oleju, aby mogło się upiec. Smażenie lub gotowanie pozbawia potraw cennych składników np. witamin i staje się tym samym bezwartościowe dla organizmy, jedynie zaspakajając głód konsumenta. Smażenie na tłuszczu również wpływa na wchłanianie ich w potrawę, więc dla osób, które chcą zadbać o swoje zdrowie i wygląd, nie będzie dobrym rozwiązaniem kulinarnym.

Pokarmy pieczone możemy dodać, że są lekkostrawne, więc pozbycie się jedzenia z żołądka odbywa się w dużo przyjemniejszy dla nas sposób oraz nie obciążają naszego żołądka tak jak dania smażone. Jeżeli zdecydujemy się na pieczenie potraw w foli lub w specjalnym rękawie do pieczenia, możemy je wcześniej zamarynować, dodać pieprzu, papryki soli, bądź innych składników, które lubimy. Więc bez względu na to czy to będzie mięso drobiowe, wieprzowe, wołowe, rybie czy warzywa, możemy z takiej techniki kulinarnej skorzystać. Na pewno będziemy bardziej zadowoleni niż z dań przyrządzonych na gorącym oleju, a cholesterol nie będzie nam skakał.

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>