Potrawy ze smakiem

169613Potrawy przyrządzane w domu charakteryzują się tym, ze zawsze są przygotowywane według gustu danego kucharza i zdobytych przez lata przepisów kulinarnych. Potrawy są przygotowywane w różny sposób, z użyciem przeróżnych przypraw, które w zależności od pochodzenia i przeznaczenia, odpowiednio komponują się z danymi produktami. Jeśli przygotowujemy ryby, to z pewnością do większości z nich dobrym dodatkiem będzie pieprz cytrynowy, lub sam sok z cytryny, sól i pieprz. W przypadku mięs dobrym rozwiązaniem będą przyprawy tj. majeranek, sól, pieprz, papryka słodka i ostra, cebula, lub czosnek.

Do potraw jajecznych możemy dodać cebulkę, paprykę, szczypiorek, zioła prowansalskie, lub bazylię. W przypadku jajek nadziewanych farszem, również przetwory konserwowe: ogórek konserwowy, paprykę konserwową, i grzybki marynowane, a także szynkę, koperek, pieprz i sól.  W przypadku przyrządzania potraw ziemniaczanych, warto przygotować cebulkę podsmażoną na oleju, np. ze skwarkami. Piekąc ciasta, to z pewnością składniki będą się zmieniały, jednak mąka, cukier, kakao, zapachy, cukier waniliowy, świeże jajka, proszek do pieczenia lub drożdże, będą występowały w prawie każdym przepisie. Dodatkowo możemy sobie przygotować bakalie, skórkę pomarańczowa, lub cytrynową, mleko w proszku mleko skondensowane słodzone (np. w puszce), wiórki kokosowe, mak, owoce suszone, owoce świeże, galaretkę, mleko, przegotowaną wodę, i inne dodatki, które znajdziemy w danym przepisie.

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>