Regionalne targi spożywcze

DLOGDW Polsce organizowane są targi spożywcze międzynarodowe, targi krajowe, a także targi regionalne. Te ostatnie również mają wielu zwolenników. Mają one głownie na celu zachęcić konsumentów do kupowania produktów regionalnych, wspierania gospodarki w swoim regionie. Zazwyczaj na targach regionalnych mogą być prezentowane różne produkty regionalne, nie tylko dany typ produktów spożywczych. Często wśród wystawianych produktów znajdują się sery, miody, wina, nalewki, miody pitne, warzywa, owoce, produkty mleczne.

Są to zazwyczaj produkty tradycyjne, charakterystyczne dla danego regionu. Podczas regionalnych targów spożywczych (podobnie jak podczas innych rodzajów targów spożywczych) dla uczestników dostępne są różne atrakcje. Mogą oni degustować produkty regionalne, brać udział w quizach i konkursach z nagrodami, słuchać wykładów, oglądać krótkie filmy (na przykład o produkcji różnych wyrobów, na przykład etapów produkcji miodu w pasiece czy produkcji wina krok po kroku ? od zbierania owoców aż do leżakowania). Spożywcze targi regionalne mogą być połączone również z wystawą na temat historii, rozwoju rynku żywności w danym regionie.

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>